Zondag 16 april organiseert Windsurf– Sup– & Zwemvereniging Gaasperplas de 4de editie van de ZoZ DUCKrace.

Na drie Duckraceloze jaren vanwege (post-)Corona perikelen, hopen we de traditie weer op te pakken en organiseren we de traditionele ZOZ Duckrace over 1 en 3 km als start van het openwater (zomer-)zwemseizoen. De inschrijving staat open voor leden van wsz Gaasperplas en hun introducés.
Dus…. Kom het water van de schoonste plas van Amsterdam uitproberen. Een mooie uitdaging om je zwemtijden in buitenwater vast te stellen. Er zijn kleedkamers, warme douches, thee, koffie, soep en een ludieke prijs voor de 1ste man en 1ste vrouw per afstand.

Programma

vanaf 10:00 uur: terrein open en ophalen startnummers
11.00 uur: start 1 km
12.00 uur: start 3 km

 

Reglement

 1. Voorinschrijving
  De kosten bij voorinschrijving bedragen voor leden €5 , voor  introducés €10. De voorinschrijving sluit op 11 april.
 2. Later inschrijven
  Na 11 april tot 30 minuten voor aanvang van de race kun je nog inschrijven; de kosten bedragen dan voor leden €10, voor  introducés €15.
 3. Betalingsgegevens
  Je inschrijving is definitief wanneer je het inschrijfgeld hebt overgemaakt naar bankrekening NL43INGB0004793471 tnv Windsurf– Sup– & Zwemvereniging Gaasperplas ovv “Duckrace 2023” je voornaam en je achternaam. Doe dit alsjeblieft zo, daarmee bespaar je ons saai werk.
 4. De water temperatuur is rond de 10 graden. Het dragen van een wetsuit en zwemboei is verplicht. Neopreen cap, handschoenen en sokken naar eigen keuze. De organisatie kan ontheffing van de wetsuitverplichting verlenen bij aanvraag door leden en introducees, onder vermelding van recente, aantoonbare ervaring in het winterzwemmen van langere afstanden zonder wetsuit. Handpeddels en/of flippers zijn niet toegestaan.
 5. Deelnemers moeten een kwartier voor aanvang van de wedstrijd gereed zijn om te water te gaan. Zij worden dan ingelicht over het parcours.
 6. Er is een parcours van 1 km uitgezet middels boeien. Deelnemers aan de 3 km wedstrijd leggen het parcours 3x af; wie na 1 km langer onderweg is dan 25 min, begint niet meer aan ronde 2; wie na 2 km langer onderweg is dan 50 min begint niet meer aan ronde 3.
 7. Deelname is geheel voor eigen risico. De organisatie erkent geen enkele aansprakelijkheid. EHBO is op het terrein aanwezig.
 8. Het evenement wordt afgelast wanneer er onweer, harde wind of mist verwacht wordt.

Inschrijven
Vul onderstaand formulier in en druk op de knop Verzend. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Vind je dit bericht niet, controleer dan je spambox.
Je inschrijving is pas definitief wanneer je de bevestigingsmail hebt ontvangen en het inschrijfgeld is voldaan.

De inschrijving is gesloten.

Vragen?