Wij zwemment het hele jaar door in de Gaasperplas. Geen muren, geen geklets aan de kant, geen chloor maar vrijuit zwemmen in lekker fris water. In de Gaasperplas mogen geen motorboten varen.
We spreken af, zwemmen van boei naar boei, in een rondje bepaald door het weer, de wind, zon, regen en de watertemperatuur.

Ja, in de winter zwemmen we ook in de plas. Met de juiste kleding kun je in niet bevroren water altijd zwemmen.
Een goed sluitend wetsuit, sokken en handschoenen van 5 mm en een neopreen cap en dan goed voorverwarmd gaan we het water in. Je went aan de schrik, het alarm dat afgaat als het koude water in je pak stroomt.

Niet treuzelen, niet rustig aan inzwemmen, maar voluit zwemmen, warmte genereren. Bij de boei een klein extra rondje om de groep bij elkaar te houden, zwemboeien tellen en op naar de volgende…
In 2 tot 3°C 30 minuten; bij water van 4 tot 5°C is 45 minuten zwemmen mogelijk. Snel onder de niet te warme douche het pak uitworstelen en dan bibberen als het koude bloed uit je handen en voeten naar je hart gaat. Thee en koek smaken met een ijsmuts op in de kantine extra goed!

Wij hebben ook een flinke groep leden die niet willen zwemmen in een neopreen pak. Zij zwemmen steeds in badpak/zwembroek; in de zomer wat langer, in de winter wat korter.