Onderaan op deze pagina vind je het inschrijfformulier.

Na een succesvolle 4e Duckrace in 2023 met deelname alleen voor verenigingsleden, wil wszGaasperplas de 5e editie weer groots als voorheen aanpakken en ook openstellen voor openwaterzwemmers die geen lid zijn van wsz Gaasperplas.
De traditionele Duckrace vindt plaats over 1 en 3 km als start van het openwater (zomer-)zwemseizoen, met een maximum aantal van 100 deelnemers. Ga de uitdaging aan om je zwemtijden in buitenwater vast te stellen en kom het water van de schoonste plas van Amsterdam uitproberen.
Er zijn kleedkamers, warme douches, thee, koffie, soep en een ludieke prijs voor de 1ste man en 1ste vrouw per afstand.  Het terrein is open vanaf 10 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 3 maart 2024, via de website van wsz Gaasperplas.

Programma

vanaf 10:00 uur: terrein open en ophalen startnummers
11.00 uur: start 1 km
12.00 uur: start 3 km

Reglement

 1. Voorinschrijving
  De kosten bij voorinschrijving bedragen voor leden €5  en voor niet-leden €10. De voorinschrijving sluit op 24 april.
 2. Later inschrijven
  Na 24 april tot 30 minuten voor aanvang van de race kun je nog inschrijven; de kosten bedragen dan voor leden €10, voor niet-leden €15.
 3. Betalingsgegevens
  Je inschrijving is definitief wanneer je het inschrijfgeld hebt overgemaakt naar bankrekening NL43INGB0004793471 tnv Windsurf– Sup– & Zwemvereniging Gaasperplas ovv “Duckrace 2024” je voornaam en je achternaam. Doe dit alsjeblieft zo, daarmee bespaar je ons saai werk.
 4. De watertemperatuur is rond de 10 graden. Het dragen van een wetsuit en zwemboei is verplicht. Neopreen cap, handschoenen en sokken naar eigen keuze. De organisatie kan ontheffing van de wetsuitverplichting verlenen bij aanvraag door leden en niet-leden, onder vermelding van recente, aantoonbare ervaring in het winterzwemmen van langere afstanden zonder wetsuit. Handpeddels en/of flippers zijn niet toegestaan.
 5. Deelnemers moeten een kwartier voor aanvang van de wedstrijd gereed zijn om te water te gaan. Zij worden dan ingelicht over het parcours.
 6. Er is een parcours van 1 km uitgezet middels boeien. Deelnemers aan de 3 km wedstrijd leggen het parcours 3x af; wie na 1 km langer onderweg is dan 25 min, begint niet meer aan ronde 2; wie na 2 km langer onderweg is dan 50 min begint niet meer aan ronde 3.
 7. Het evenement wordt afgelast wanneer er onweer, harde wind of mist verwacht wordt.
 8. Deelname is geheel voor eigen risico. De organisatie erkent geen enkele aansprakelijkheid. EHBO is op het terrein aanwezig.

Inschrijven
Vul onderstaand formulier in en druk op de knop Verzend dit formulier. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Vind je dit bericht niet, controleer dan je spambox.
Je inschrijving is pas definitief wanneer je de bevestigingsmail hebt ontvangen en het inschrijfgeld is voldaan.

De voorinschrijving is gesloten.

Vragen?

Vijfde editie van de DUCKrace op Zondag 28 april 2024