4 – 6 februari jl vond in Glogow Polen het 4e Wereld Kampioenschap IJszwemmen plaats.
Team NL was met 9 zwemmers aanwezig. Van ZOZ was Mark Thies geselecteerd om op meerdere afstanden te strijden om de wereldtitel.

Na een lange reis naar Polen was het op donderdag 3 februari tijd om in te schrijven, de medische papieren te laten checken en het in een zijarm van de rivier de Oder gebouwde 25 meter zwembad uit te testen. Het water was rond de 3 graden C.

Op vrijdag begon het WK. Eerst de opening met landen vlaggenparade. Hierna begonnen de wedstrijden op verschillende afstanden. Mark had deze dag alleen de 4 x 50m estafette. Team NL werd uiteindelijk 9e van de wereld.

Op zaterdag stond het koningsnummers op de agenda, de 1.000m. Mark zwom een goede race en zette 16:54 op de klokken, goed voor de 27e tijd overall en de 4e tijd in zijn age group. ’s Middags stond de 100m ook nog op het programma. Na 1:16 BRONS in zijn age group!

Zondag was de laatste dag met nog 2 starts voor de boeg. Eerst de 250m. Na 3:40 wederom BRONS in z’n age group! Als laatste afstand de 50m, na ruim 34 sec 6e plaats in age group.

Naast de mooie ervaring om 4 dagen met topsport bezig te zijn ging Mark met 2 bronzen medailles tevreden naar huis. Kortom een mooi debuut op een WK dat smaakt naar meer.

Mark Thies wint 2 x brons op WK IJszwemmen in Polen